top of page
No tags yet.

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Vägg målningstekniker

Du vet att du vill göra något intressant med dina väggar, men du är inte säker på vad. Du har aldrig gillat idén om tapeter. Även de bästa tapet mönster kan få blandade recensioner. Gips texturering är lekfull men inte för villaägare som sätter en premie på elegans. Om du vill ha något enkelt men inte tråkig, är undersöker olika väggmålningstekniker ett bra ställe att börja. Varje teknik har något lite annorlunda att erbjuda och alla av dem kommer att liva upp dina väggar utan att riskera att bli smaklöst turistigt livligare tapeter.

Snyltar

Snyltar kommer att skapa en enhetlig struktur för dina väggar. När du har målat basfärgen, en färg glasyr kan vara svamp på att skapa ett flammigt utseende eller en fast glasyr kan vara svamp innan det torkar. Om du vill ha djup, använda en ljusare färg på toppen. För en mer definitiv förklaring, prova en mörkare färg ovanpå det lättare. För en subtil effekt, Använd två olika toner av samma färg-familj. För en mer dramatisk effekt ger två olika färger en intressant kumulativa färgning. För bästa resultat, Använd en naturlig hav svamp, inte syntet.

RASERING

För en mer varierad och fantastisk effekt är RASERING väggmålning tekniken av val.Processen är liknande till snyltar utom du använda en trasa. Olika riktlinjerna material kommer att producera strukturer av bekant tyger som sammet eller läder. Till skillnad från snyltar, är texturen utformad för att vara mindre enhetlig över din vägg utrymme, skapa fler kontaktpunkter och områden av betoning. Återigen, glasyren kanappliceras med en trasa eller en fast glasyr kan tas bort innan glasyren torkar. Trasorkan också sättas på rullarna, kallas rag-rullande. Om du är konstnärligt sinnade ellervilja experimentera, är detta en dynamisk väggmålning teknik.

Stenciling och stämpling

Dessa vägg målningstekniker talar ganska mycket för sig själva. Du kan välja en ellerett par specifika mönster eller former och stencil eller stämpla dem på din vägg. Syftet är ofta att skapa en effekt liknande tapet. Ändå, eftersom du kan välja olika former och platser för mönstren slutresultatet är mindre fast och mer dynamisk än tapet.Plus, du fortfarande att hantera i paint så du kan undvika uppkomsten av att ha haftstoppade dina väggar. Naturligt, arten av former och storlekar av din stencil eller stämpel avgör hur dramatiska dina väggar kommer att bli. Kom ihåg, också, som du kan använda olika toner av samma färg eller kontrasterande färger för att minimera vikt design.

Stippling

En av de mest subtila vägg målningstekniker, stippling innebär tillägg eller borttagning av olika glasyrer eller färger på baslack av stickande väggen med en pensel. Vanligtvis innebär det stippling väggen i separata 12″ vertikala sektioner och använder omväxlande glasyrer för varje remsa. Detta skapar subtila vertikala linjer i din vägg med intressanta övergångar. Prickade texturen av knivhögg borsten skapar också en rikedom som många husägare älskar. Om du gillar att experimentera men också somriktlinjer att arbeta i, kan detta vara en stor väggmålning teknik.

Anställa en professionell målare

Alla dessa tekniker kan enkelt lärt och avslutat av typiska husägare. Förutom bekvämligheten med att anlita en professionell målare, bör du också överväga en professionell om du faller i kärlek med ett visst utseende och effekt. Försöker återskapa ettvisst utseende från en bild i en tidning eller på Internet kan vara svårt utan tidigareerfarenhet och expertis. Resultatet av gör det själv kommer förmodligen vara bra avsig självt, men beredd att bli besviken om du förväntar dig att se ut precis somtänkt.


bottom of page