top of page
No tags yet.

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Veta om din färg

En öppen vägg sitter framför dig, bara tigger om lite färg. Dina händer är klåda att ta en pensel och sätt igång. Som frestande eftersom det kan vara att få jobbet gjortsnabbt, tar din tid är exakt hur projektet kommer

att visa sig sättet vill du. Rusa genom målning och oddsen är du kommer att ha en massa retuschering arbete och onödiga städning efteråt.

Kolla vår officiella hemsida för målare stockholm

Efter detta råd kommer att ge dig ett rum som ser ut som en professionell gjorde jobbet:

Ger ett rum en makeover är inte så enkelt som att gå in i en färghandel och plockaut en färg av någon gammal gallon. Det finns olika ytbehandlingar som ger vissa fördelar. Tänk:

Platt: Idealisk för tak samt sovrum och väggar som har brister. Lätt att röra upp, svårt att rengöra.

Äggskal: Ger en låg glans finish men är inte idealisk för högtrafikerade områden, eftersom det kan få fläckas snabbt. Också lätt att bättra på och har en tvättbar yta.

Satin: Har en silkeslen glans som fungerar bra på träslöjd och i högtrafikerade områden, kök och badrum. Mycket lätt att rengöra men kan vara svårt att röra upp.

Halvblank: Bäst för lister och trim, men kan användas i områden med hög luftfuktighet, såsom köket. Lätt att rengöra, men gillar satin, är svårt att röra upp.

Glans: Styra clear gloss färg för väggar, eftersom dess yta kommer att visa eventuella brister. Detta är bästa reserverad för trim arbete.

Du har också ett val av oljebaserade eller vattenbaserade (latex) färg. Latex torkar snabbt och är lätt att arbeta med, men oljebaserad färg är tålig. Generellt använder människor latex på väggar och oljebaserade färger på trim.

Om du är osäker

på vilken finish kan vara bäst, be en målning entreprenör. När du väljer din färg, fråga vilka penslar och rollers fungerar bäst med den. Dessa verktyg har varierande fibrer som är idealiska för vissa väggar och måla ytskikt. Till exempel naturliga borstar fungerar bra med oljebaserad färg och syntetiska borstar fungerar bäst med latex eller vattenbaserad färg.


bottom of page