top of page
No tags yet.

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Det bästa råd för att måla ett rum

Vara beredd

Sätta ihop alla dina leveranser innan du någonsin öppna som kan färg. Nödvändigaobjekt inkluderar färg, penslar, rollers, tejp, drop dukar och en skruvmejsel för att ta bort fixturer. Det är också praktiskt att ha några rena handdukar och en burk vatteni rummet, som kan hjälpa dig att snabbt torka upp något spill.

Kolla vår officiella hemsida för målare stockholm

Rensa rummet

Om du vill göra jobbet som ett proffs, kommer att du behöva prep rummet som enprofessionell gör. Som innebär att man tar alla objekt mot väggarna, såsom utlopp täcker, ljus switch täcker, bilder, lampetter och allt annat som kunde komma i din väg.

Du bör också flytta alla möbler antingen ut ur rummet eller till mitten av rummet, ge dig själv gott om utrymme att röra sig fritt. En bra tumregel är att kunna stå mellan väggen och möbel med armarna utsträckta, å ena sidan på väggen och på möblerna.

Tejp och täck

Medan många professionella målare inte kan ens tejp eftersom de är bara så bra, ärchansen du inte har spenderat din karriär fullända din penseldraget. Därför tejpa, tejpa, tejpa. Se till att få kvalitet målartejp och använda det längs fönsterbrädor, golvlister, träpanel, dörrkarmar, tak lister eller någon annan funktion i rummet som du behöver skydda.

Om du har kvar något i rummet, täcka den med en drop-tyg, plast eller gamlalakan. Det kan verka som om objekten i mitten av rummet är ur harm's way, men färg splatters kan dyka upp där man minst anar dem. Det är bättre att täcka upp nu änhar att göra några hård skrubbning senare.

Göra några reparationer

Noggrant inspektera väggar. Ser du någon kärvar? Alla spikhålen? Flagnande gammal färg? De bästa paint jobb är gjort på en ren, slät yta. Gips och patch skadade områden och sand bort andra ojämna fläckar. Vänta med att måla tills dessa områden ärtorra.

Komma igång

Du är äntligen redo att börja måla. Börja med att göra trimning ramen på rummet.Använd en borste som är 2 till 3 inches bred med en rak kant längs din dörrar och fönsterkarmar samt som i hörnen och längs taket. Om du har en massa detaljerade områden eller hinder, vara säker på att ha en skärp-borste, som är ca 1½ tum bred och har en vinkel, vilket gör den idealisk för kapning i runt komplexa områden.

Att förhindra att få alltför mycket färg på penseln och riskera droppar, doppa borsten bara en tredjedel av vägen i till hinken och dra borsten tillbaka mot kanten av färgpytsen. Använd lång, smidig penseldrag på väggen, för att undvika strimmor.

Redo att rulla

När alla dina trim arbete är gjort, kan du bryta ut rullarna. En 12-tums roller bör räcka för ditt jobb, och som med borstar, är det viktigt att inte överbelasta det med färg.Kör rullen över facket ta bort någon överflödig färg innan du tar den på väggen.

Det bästa sättet att rulla på färg är att göra det i en överlappande mönster "W" för att göra bokstaven på väggen över och över. Efter fyra eller fem bokstäver, gå tillbaka och åter rulla området med vertikala streck. Denna metod förhindrar ojämna fläckar, men du bör vara beredd att göra ett andra skikt, även med paint som garanterarbara ett är nödvändigt.

Färdigställande

När väggarna är helt torr, kan du ta bort tejpen. Ta din tid och gör det långsamt, så rippa det bort snabbt kan skada din lack eller lämna små bitar av tejp bakom. Om bandet är att vara envis, Använd en hårtork för att lossa obligationen.

Du kan rengöra dina borstar av blötläggning borsten i vatten eller måla lösningsmedel för minst 30 minuter. Skölj sedan ur all färg och torka med en ren handduk. För att hålla borsten rakt, Linda in dem i plastfolie.

Måla ett rum själv kan ta tid, men det kan spara en betydande summa pengar. Genom att helt enkelt ha lite tålamod och följa dessa tips kan du få professionella resultat.


bottom of page